Egészséges, hűsítő nyári koktélok

2020.04.24

A megfelelő mennyiségű és minőségű folyadékbevitelre nem lehet elég figyelmet fordítani, különösen kánikula idején. De mit fogyasszunk, ha már nagyon unjuk a vizet, és az egészségünkre is szeretnénk figyelmet fordítani?


Megfelelő alternatívát nyújthatnak a gyümölcsből és zöldségből készült levek, melyeket kétféle módon állíthatunk elő:hidraulikus préseléssel és centrifugálással.
A zöldség és gyümölcslevek a szervezet számára könnyen hozzáférhető, természetes vitamin-és ásványianyag-források. A frissen préselt nyári gyümölcsök, zöldségek különösen alkalmasak préselésre. Frissítő hatásuk mellett méregtelenítik a szervezetünket, illetve ha naponta fogyasztunk zöldséglevet, az nem csupán a napi szükséges zöldségbevitelt növeli, hanem az álomalak eléréséhez is hozzájárulhat.


Étkezéseink között fogyasztva a változatosan elkészíthető zöldség-és gyümölcs koktélok hozzájárulnak az anyagcsere megfelelő működéséhez, fokozzák a bélmozgást, és biztosítják akár a napi egy liter folyadékbevitelt is.
Fontos tudni, hogy az elkészített leveket érdemes azonnal elfogyasztani, mert ha sokáig hagyjuk állni, lecsökken a vitamintartalmuk.


Az én egyik kedvenc koktélom:
Kiwi-Uborka koktél:
- 1db kígyóuborka,
- 4 db kiwi,
- édesítőszer (ha szükséges)
- citromfűlevél díszítésnek


Csak betesszük a présbe, vagy gyümölcscentrifura segítségével készítjük el, és már élvezhetjük is!

Egészségetekre! :)

Minden jog fenntartva 2020
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el